RUST BULLET

RUST BULLET TEKNİK ŞARTNAME

RUST BULLET TEKNİK ŞARTNAME

RUST BULLET DİREK PAS ÜZERİNE ATILAN BOYA TEKNİK ŞARTNAME PDF
DİREK PAS ÜZERİNE ATILAN BOYA TEKNİK ŞARTNAME
1. Yüzeylerdeki serbest-kabarıp dökülmeye başlamış pas tabakaları kaba raspa ile alınmalı ve / veya tel fırça ile temizlenmelidir.
2. Varsa yüzeyde kalan eski boya tabakaları mekanik olarak ve/ veya kimyasal çözücüler yardımı ile temizlenmelidir.
3. Serbest korozyon ve/ veya varsa boya temizliği sonrası metal yüzeydeki çözünür tuz, yağ vb temizliği için RUST BULLET METAL BLAST yüzeye püskürtülerek uygulanmalıdır. Bir süre beklendikten sonra çözücü yüzeyden ılık deiyonize su kullanılarak arındırılmalıdır.
4. Uygulamanın başarısını arttıran ve kullanılacak ürünün hizmet süresini stabil kılan yüzey hazırlığı ve temizliğine yönelik bu gerekli ön prosedür tamamlandıktan sonra yüzeylere fırça ve/ veya rulo yardımı ile RUST BULLET STANDART direk pas üzerine atılan boya 2 kat olarak uygulanmalıdır. Rulo kullanılacaksa kısa tüylü bir rulo kullanılması tavsiye edilir. Ürün bir bölgede yığılma oluşturmadan eşit miktarlarda paralel çapraz çizgiler oluşturma yöntemi ile yüzeye tatbik edilmelidir. İlk kaplama katı biraz bol uygulanmalıdır. İkinci kat ve diğer ilave katlar ise tamamen ilk katı kapatmak için uygulanır.
RUST BULLET STANDART direk pas üzerine atılan boyanın 2. katı uygulanmadan önce bir önceki kat dokunma kuruluğunda olmalıdır. Kaplama katları arasında ki kuruma zamanı yaklaşık 2-4 saattir. Kuruma süresi yüzey sıcaklığına ve nispi neme bağlı olarak değişebilir. Bazen bu süre 1.5 saate kadar inebilmektedir. Ürün neme karşı hassastır. % 80 ve üzeri yüksek nem koşullarında ürün daha hızlı kuruyacaktır. Eğer 24 saatlik uygulama süresi geçirilmişse bir üst kaplamanın uygun yapışmasını sağlamak için en az 150 grift malzeme ile yüzey hafifçe aşındırılmalıdır. Eğer ikinci kat ertesi sabah uygulanacaksa önceki kat üzerinde çiğ ve yoğuşma olmadığından emin olunmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey her zaman kuru olmalıdır. Optimum performans için köşelerin, kenarların, aşırı oyuklanmış alanların yeteri miktarda kaplandığı garanti edilmelidir.
5. RUST BULLET STANDART Direk pas üzerine atılan boya aynı zamanda bir son kat kaplama görevi de görür. Metalik gri renkte bir bitiş sağlar. Estetik bir bitiş için farklı bir renk kullanılması istenirse direk pas üzerine atılan boyanın üzerine RUST BULLET COLOUR SHELL 2 kat olarak uygulanabilir.
LETOON MİMARLIK İNŞ. DEK. VE YÜZEY TEM. SİST. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Mimar Sinan Mah. Yedpa Ticaret Merkezi G Cad. No:56 34779 Ataşehir / İSTANBUL
Tlf : 0 216 471 72 00 Fax: 0 216 471 76 06 www.letoon.com.tr info@letoon.com.tr